KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekty/innowacje

Manierownik

19.04.2021

Manierownik

19.04.2021

Zapraszamy do zapoznania się z gazetką przygotowaną przez uczniów klasy 1b i ich wychowawcę.

"zaczarowana zagroda" w 1b

Podczas realizacji II modułu projektu „Lekturki spod chmurki przenieśliśmy się w mroźny świat bohaterów lektury „Zaczarowana zagroda” A. i Cz. Centkiewiczów.

"Czytam sobie"

03.03.2021
"Czytam sobie"

"Czytam sobie"

03.03.2021

HarperCollins Polska przykłada ogromną wagę do promocji czytelnictwa wśród dzieci i tym samym wychowania nowych pokoleń młodych czytelników. Pandemia COVID-19 spowodowała ogromny wzrost spędzania czasu przez dzieci przed ekranami – czy to komputera, smartfona, czy telewizora. Na to nakładają się dan...

Gazetka szkolna "4 pory roku"

Zachęcamy do zapoznania się z gazetką szkolną przygotowaną przez 3c.

Zapraszamy do zapoznania się z prezentacją poświęconą ogrodom deszczowym.

Innowacja pedagogiczna „Czytam z klasą lekturki spod chmurki"”

Innowacja pedagogiczna „CZYTAM Z KLASĄ lekturki spod chmurki” to międzynarodowy projekt edukacyjny wspierający rozwój czytelnictwa wśród uczniów klas I-III.

Projekt "Tydzień dla Niepodległej"

Klasa 1b wzięła udział w projekcie "tydzień dla Niepodległej".