KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Spotkanie z olimpijczykiem Sylwestrem Bednarkiem

8 października 2021r.w naszej szkole odbyło się spotkanie z Sylwestrem Bednarkiem w ramach projektu Olimpijska Łódź. ...

Konkurs Pięknego Czytania w języku angielskim.

7 października z okazji Europejskiego Tygodnia Świadomości Dysleksji w klasie 7 d odbył się Konkurs Pięknego Czytania w języku angielskim. Uczniowie czytali wiersze Kena Nesbitta w bibliotece szkolnej.  Oto zwycięzcy: 1 miejsce ex aequo Jan Lisowski i Krystian Woźniak 2 miejsce Nikola Łazicka 3 miejsce Tom...

W naszej szkole przez cały wrzesień na holu parteru gościła wystawa pt. „W 100-lecie polskiej flagi” wypożyczona z Muzeum Tradycji Niepodległościowych. Wystawa przedstawia historię naszej flagi. Jak walczyć z okupantem zakładając na ramię przepaskę, czy wywieszając flagę w oknach? Czy orzeł zawsze miał ko...

Sprzątanie świata 2021

17 września klasy 2b, 2c oraz 8a pod opieką p. Doroty Życińskiej, Małgorzaty Gacy, Joanny Chrobot, włączyły się w wielką akcję „Sprzątania świata”. Każda z klas wybrała inny rodzaj terenu. Część uczniów zajęła się sprzątaniem Orlika, znajdującego się obok szkoły oraz ogólnodostępnego placu zab...

Szanowni Państwo. Wkrótce rozpocznie się głosowanie w tegorocznej edycji Budżetu Obywatelskiego. Przypominam, że projekt zgłoszony do ŁBO dotyczący naszej szkoły jest projektem ponadosiedlowym - ogólnołódzkim i ma numer: L072 - WESOŁY I BEZPIECZNY PLAC ZABAW Szkoła Podstawowa nr 55 im. Eugeni...

Ogólnopolska Kampania "Kolejowe ABC"

3 września 2021 klasa  1 A brała udział w Ogólnopolskiej Kampanii Kolejowe ABC

Międzynarodowy Dzień Kropki

15 września w naszej szkole obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Kropki.

Lekcje historii inaczej 

Uczniowie klas 5 na lekcji historii ćwiczyli sztukę pisania egipskich hieroglifów. 

„Eko agenci – w poszukiwaniu dobrego klimatu”

W roku szkolnym 2021/22, klasa 2B przystąpiła do realizacji projektu „Eko agenci – w poszukiwaniu dobrego klimatu” autorstwa Darii Hristovej.

"Sport bez granic, sport bez barier"

Uczennica naszej szkoły, Marta Rusin z VIII B została finalistką  konkursu plastycznego organizowanego przez Szkolny Związek Sportowy pod hasłem "Sport bez granic, sport bez barier".